קידום אתרי וורדפרס

יצירת תשתית קידום בגוגל לאתרי וורדפרס
wordpress

וורדפרס – wordpress היא אחת ממערכות ניהול התוכן (CMS) הפופולריות ביותר בעולם. היא קלה לשימוש וגמישה, והיא מהווה פלטפורמה מצוינת לבניית אתרים מכל הסוגים. אם אתם מחפשים לקדם את האתר שלכם במנועי חיפוש, וורדפרס היא בחירה מצוינת. ישנם מגוון כלים ואפשרויות שיעזרו לכם לשפר את דירוג האתר שלכם בגוגל ובמנועי חיפוש אחרים.

תוכן עניינים

מהו קידום אתרי וורדפרס במנועי חיפוש (SEO)

קידום אתרים – אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO) הוא תהליך מתמשך שמטרתו להגדיל את התנועה (החינמית) לאתר באמצעות שיפור מיקומים ונראות במנועי חיפוש כמו גוגל ובינג. ככל שדפי האתר יקבלו חשיפות ונראות גבוהים יותר בתוצאות החיפוש, כך גדל הסיכוי שיגיעו יותר לקוחות פוטנציאליים לאתר ויהפכו ללקוחות של ממש. חשוב לחדד כי אופטימיזציה למנועי חיפוש איננה מיועדת לאתרי וורדפרס בלבד, אלא לכל אתר ובכל מערכת ניהול. יחד עם זאת, וורדפרס היא אחת ממערכות ניהול התוכן הידידותיות ל seo.

עקרונות לקידום אתרי וורדפרס

1. הגדרת כתובת אתר

ישנן שתי דרכים פופולריות לרשום כתובת ראשית לאתר, עם www או לא www. למשל כתובת האתר שאני בחרתי היא ללא www ודפי האתר שלי מתחילים באופן הזה https://move-up.co.il/ באותה מידה הייתי יכולה להגדיר https://www.move-up.co.il/ תוספת www היא למעשה סאב דומיין של הכתובת הראשית (הדומיין) ומנוע החיפוש מתייחס לכל אחת מהכתובות ככתובת אתר נפרדת. לכן יש לבחור בשיטה אחת וללכת איתה.

כדי לבחור אפשרות, עבור ללוח הבקרה של WordPress, לחץ על "הגדרות" > כללי > שם תגדירו את כתובת האתר.

הגדרה של כתובת האתר במערכת וורדפרס

2. בדקו את אינדוקס אתר

ראשית עלינו לבדוק שלאחר בניית האתר יש למנועי החיפוש אפשרות להציג את האתר בדפי התוצאות. במערכת הניהול של וורדפרס יש לגשת להגדרות > קריאה > ולוודא שתיבת הצ'ק בוקס אינה מסומנת. במידה והיא כן – מנועי החיפוש מקבלים פקודה לא לאנדקס את האתר ולא להציגו במנועי חיפוש. לכן הסירו את הסימון וכעת האתר פתוח לאינדוקס.

יש להסיר את סימון הצ'ק בוקס על מנת שגוגל יוכל לאנדקס את האתר

3. בדקו את קובץ robots.txt

קובץ זה נועד לנהל את אזורי הסריקה של האתר מול מנועי החיפוש. עלינו לבדוק שאין חסימה המורה למנועי החיפוש לא לסרוק את האתר. אני לא אכנס לפרטים מכיוון קובץ robots.txt דורש הבנה יותר מעמיקה ומקצועית, אך אנו רוצים לבדוק שאין חסימה לאחד ממנועי החיפוש. לכן העתיקו את כתובת האתר שלכם ולאחר מכן תוסיפו את החלק היחסי הבא robots.txt באופן הבא https://move-up.co.il/robots.txt

ראשית בדקו שליד המילה User-agent: יש כוכבית
ובדקו שאין סימן / ליד המילה disallow
במידה ויש בקשו מהמתכנת של האתר לטפל בזה ולהסיר את החסימה. להלן תמונה של מצב רצוי ומצב לא רצוי.

קובץ רובוטס

4. הגדירו מבנה קישורים ידידותי ל seo

אנו נרצה לבחור שמבנה הכתובת לכל דף באתר – url יהיה ידידותי הן עבור מנועי חיפוש והן עבור הגולשים, כיוון שיצירת קישורים קבועים הכוללים את תיאור הדף יעזרו למשתמשים ומנועי החיפוש את מהות הדף. לדוגמה, כתובת האתר של המאמר הזה – https://move-up.co.il/seo/for-business/ – מסבירה בבירור שדף זה עוסק בקידום אתרים בוורדפרס. לכן כל גולש יבין מיד במה מדובר. 

נקודה קטנה בין עברית לאנגלית. הבחירה שלי באנגלית נובעת מהסיבה שמנוע החיפוש מבצע קידוד לסימני האותיות בעברית וכאשר מעתיקים ומעבירים כתובת נוצר מעין ג'יבריש. מטעמי "סדר וניקיון" בחרתי באנגלית, עם זאת אין מניעה לכתוב כתובות בעברית ואין עדיפות למנועי לשפה מסוימת.
הפורמט הקבוע הטוב ביותר שמומלץ לבחור בהגדרות וורדפרס הוא מבנה "מזהה הפוסט". משמע שכאשר תפתחו דף חדש, WordPress תשתמש בכותרת של המאמר כדי ליצור את כתובת הדף. ההמלצה שלי היא שלמרות שמאוד נח להשתמש בכתובת שנוצרת באופן אוטומטי, מוטב לבחור באופן ידני את כתובת ה url לכתובת קצרה וידידותית.

עברו אל הגדרות > מבנה קישורים ובחרו "מזהה פוסט".

מבנה כתובת הדף wordpress permalinks

5. התקינו תוסף seo

אחד היתרונות הבולטים של וורדפרס טמון באפשרות להתקין תוספים שיעזרו לנו לבצע פעולות רבות באתר וללא ידע מקצועי מקדים. ספריית התוספים של וורדפרס היא מגוונת ועשירה בתוספים חינמיים ובתשלום וניתן ללמוד לעבוד עמם יחסית בקלות. בין התוספים המוצעים יש מספר תוספי seo שעוזרים לבצע פעולות ללא ידע בתכנות. תוספי קידום אתר מאפשרים לנו לבנות מפת xml, להגדיר תגיות מטא, לנהל את היררכית האתר ופירורי הלחם, להטמיע סכמות ועוד מגוון אפשרויות. התוספים הפופולריים לקידום אתרים הם: Yoast SEO, All in One SEO, Rank Math. 

seo plugin

אלו תוספים מובילים ומצויינים שיעזרו לכם לקדם את האתר. יש להם גרסה חינמית שלטעמי מספיקה וגרסה בתשלום.

6. הגישו מפת אתר XML

מפת אתר XML היא קובץ המכיל רשימה של כל הדפים באתr. קובץ זה מועבר למנועי חיפוש כדי לעזור להם לסרוק ולעבד את האתר בצורה טובה יותר. מפות אתר XML הן חשובות במיוחד עבור אתרי אינטרנט גדולים עם הרבה דפים. מפת אתר XML מכילה מידע על כל דף באתר שלך, כולל כתובת ה-URL שלו, תאריך היצירה שלו, תאריך העדכון שלו ועוד. מידע זה מאפשר למנועי חיפוש להבין טוב יותר את מבנה האתר שלך ולסרוק אותו בצורה יעילה יותר.
אם אכן התקנתם את אחד מתוספי ב seo אז הסירו דאגה, התוספים מייצרים באופן אוטומטי מפת אתר מסוג זה. בקידום אתרים מתקדם יותר מתבצעת אופטימיזציה למפות האתר שכן נרצה לוודא שישנה נגישות לדפים חשובים באתר ואף לעיתים נרצה להסיר דפים מסויימים שאינם חשובים.
לאחר שהתוסף מייצר את מפת האתר תצטרכו להגיש את המפה בגוגל סרץ' קונסול/בינג ווב מאסטר. תצרכו להוסיף את החלק היחסי הבא sitemap_index.xml לצד כתובת האתר וללחוץ על כפתור "שלח".

הגשת מפת אתר XML

7. ניהול היררכיה, קטגוריות ותגיות

תגיות וקטגוריות מסייעים לנו לסווג ולסדר את דפי האתר לקבוצות. יש לזה גם ערך מבחינת קידום האתר כיוון שזה מאפשר למנוע החיפוש להבין טוב יותר היררכית האתר (המבנה) מצד אחד וכן מסייע בחווית משתמש שכן זה מסייע בניווט בתוך האתר, עשוי להגדיל את מעורבות הגולשים וזמני השהייה. בנוסף זה מאפשר למנהל האתר לנהל את התוכן בצורה קלה יותר. הדבר נכון גם לחנויות מסחר שבונים על גבי וורדפרס באמצעות תוסף ווקומרס. (שם יהיו לנו קטגוריות מוצרים ומוצרים על משקל קטגוריות פוסטים ופוסטים)

שימוש בתגיות, יכול לעזור ליצור עולמות תוכן רחבים יותר, לדוגמה נוכל ליצור קטגוריות לפי סגנון אוכל, מקסיקני, אסייאתי, ים תיכוני וכן הלאה. בנוסף נוכל לפתוח תגיות, חלבי, בשרי, מתכונים ב 10 דקות. שיטה נוספת לניהול היררכיה באתר היא באמצעות עמודים (pages) כאמור אתרי וורדפרס בנויים משני סוגים דפים, פוסטים ועמודים. בדפים מסוג עמוד ניתן לקבוע היררכיה על ידי שימוש בהגדרת הורה וילד.

8. אופטימיזציה לתגיות מטא

תגיות מטא (Meta Tags) הן חלק משמעותי בקידום אתרי אינטרנט. תפקידן של תגיות אלה הוא ליידע את מנועי החיפוש פרטים חשובים על התוכן של כל דף באתר. בין הפרטים שהן יכולות לכלול נמנים הכותרת של הדף (Title), תיאור קצר של התוכן (Description). מנועי החיפוש, כגון גוגל ובינג, משתמשים במידע מתגיות המטא כדי להבין במה עוסק הדף, כמו גם תצוגת הדף בתוצאות החיפוש כאשר גולשים מחפשים על פי מילות מפתח קשורות. לצורך הדוגמה אני אעשה שימוש בתוסף Yoast SEO כדי להגדיר תגיות מטא ביואטס, פתחו את הדף הרצוי, לחצו עריכה בסרגל העליון > ברכיב יואסט – תחת "כותרת", הקלדו את כותרת הדף. תחת "תיאור", הקלדו את תיאור הדף. כאשר תסיימו, יש ללחוץ על "שמור".

אופטימיזציה לתגיות בתוסף

9. אופטימיזציה לתמונות

תמונות הן דרך נוספת לשפר את הניראות של האתר במנועי חיפוש. תמונות עוזרות לנו להמחיש רעיונות או פעולות. עם זאת, צריך לבצע אופטימיזציה לתמונות בכמה רבדים כיוון שלתמונות יש השפעה על זמני הטעינה וכן קידום באתר. באמצעות תוספי תמונות ניתן להגדיר "טעינה עצלה", לאפשר התאמה טובה של גודל התמונה למכשירים שונים, הזנת תגיות וכותרות לתמונה, לנהל גלריות ועוד. תוספים מומלצים יכולים להיות ShortPixel, imagify, WP Smush.

אופטימיזציה לתגיות אלט ALT – היא תהליך של הוספת טקסט אלטרנטיבי לתמונות באתר, כאשר לתמונה יש ערך ותרומה לתוכן בדף. טקסט זה מסייע למנועי חיפוש להבין את התמונות בדף ולהציגן במנועי חיפוש. כמו כן התגית עוזרת למשתמשים עם מוגבלויות ראייה להבין את התמונות. כדי לבצע אופטימיזציה לתגיות אלט, יש להוסיף טקסט מדויק ותיאורי לתגיות. הטקסט צריך לתאר את התמונה בצורה טובה ולהכיל את מילות המפתח שרוצים לדרג.

על מנת לערוך תגית אלט באתר וורדפרס תוכלו לבצע זאת משני מקומות באותו אופן.
מתוך ניהול המדיה או בעת הוספת תמונה לדף. נלחץ על התמונה > עריכה > נוסיף טקסט אלטרנטיבי.

אופטימיזציה ל ALT

10. אופטימיזציית קישורים פנימיים

  1. קישורים פנימיים הם לינקים בין דפי שונים באתר, באמצעות קישורים פנימיים קורים מספר דפים. מנועי החיפוש יוכלו לגלות דפים ביתר קלות הם עוזרים למנועי החיפוש להבין הקשרי תוכן בין הדפים ומגבירים את סמכות הדפים וכמובן נותנים ערך נוסף לגולשים שכן במעבר בין דפי האתר גולשים לומדים טוב יותר אודות התוכן אותו הם מבקשים לצרוך. בוורדפרס, הוספת קישורים פנימי בין דף אחד לאחר הוא תהליך פשוט. כדי להוסיף קישור פנימי, בצע את השלבים הבאים:
  2. עמדו וסמנו את הטקסט שברצונכם להוציא ממנו קישור
  3. לחצו על כפתור הקישור בסרגל הכלים של וורדפרס (מיוצג בדרך כלל על ידי סמל שרשרת)
  4. העתקו והדבקו את כתובת האתר של העמוד או הפוסט שאליו ברצונכם לקשר.
  5. לחצו על "החל" או "הוסף" כדי ליצור את הקישור הפנימי.

 

מתחת למילים המסומנות יופיע כעת בקו תחתון, מה שמציין שלחיצה על הטקסט תפנה מבקרים לכתובת האתר המקושרת. אם יש לכם תוסף בניה המותקן על האתר כמו אלמטור או דיוי הפעולה די זהה.

הוספת קישורים פנימיים במערכת וורדפרס

חשוב לזכור כי בעת הוספת קישורים פנימיים, צריך ליצור חיבורים שהם רלוונטיים מבחינה הקשרית ומועילים באמת למשתמשים. הוספת קישורים ללא בקרה עלולה להיתפס כספאם על ידי מנועי החיפוש. לכן הקפידו ביצירת חווית משתמש חלקה ובעלת ערך תוך חיזוק ה-SEO של האתר עם אסטרטגיית קישורים פנימית מובנית היטב.

11. הגדירו קישורים חיצוניים בפקודת nofollow

קישורים חיצוניים הם לינקים היוצאים מהאתר שלכם לאתרים אחרים. מעת לעת אנו רוצים להעניק ערך נוסף לגולשים או הרחבה בנושא מסויים ואנו מפנים את הגולשים למקורות נוספים. מלבד ערך נוסף לגולשים, קישורים חיצוניים ממלאים תפקיד חיוני בשיפור הסמכות והאמינות של האתר שלכם בעיני מנועי החיפוש. עם זאת, ישנם מקרים שבהם ייתכן ותרצו להוסיף תכונת "nofollow" עבור קישורים חיצוניים מסוימים (למשל קישורי אפיליאייט, קישורים שנוספו לאתר על ידי משתמשים כמו תגובות בפורום). התכונה "nofollow" מורה למנועי החיפוש לא לעקוב אחר הקישור, מה שאומר שהאתר המקושר לא יקבל "כח" מהאתר שלכם. 

אם אתם עושים שימוש בתוסף all in one seo אז ישנה אפשרות מובנית להוסיף תכונת nofollow. אם אתם משתמשים בעורך הקלאסי של וורדפרס
תצטרכו לסמן את הקישור ולפתוח לסמן את האפשרות nofollow. במידה ואתם עושים שימוש בעורכים אחרים ייתכן ותצטרכו לבצע עריכה בקוד html של הטקסט.

הוספת קישורים בתכונת nofollow

12. בניית אתר על תבנית קלה

בחירה של תבנית קלה על גביה בונים את האתר היא חשובה שכן יש לה השפעה על זמני הטעינה. זמני הטעינה עשויים להשפיע על קידום האתר אך לא פחות חשוב מזה יש לזה השפעה על חווית המשתמש. מעבר מהיר בין דפים, אתר זורם ישפיע לטובה על מעורבות הגולשים באתרי תוכן ועל המכירות באתרי מסחר.

למי שבוחר לבנות את האתר עם אלמנטור התבנית המומלצת היא HELLO. תבניות מומלצות נוספות שנמצאו בעלות זמני טעינה מהירים הן: Astra GeneratePress ו OceanWP למידע בנושא תבניות מומלצות מוזמנים לקרוא כאן

13. אחסון אתר בחברה אמינה

חשוב לבחור בחברת אחסון אמינה כיוון לאחסון שראשית יש להבטיח שהאחסון מציע שירות לאתרי וורדפרס. כיום כמעט כל חברת אחסון טובה מציעה מענה לוורדפרס. למיקום אחסון האתר יכולה להיות השפעה גם על זמני הטעינה וגם על אבטחת האתר. אם אתם מאחסנים היום את האתר, חשוב לוודא שאין ריבוי של נפילות מהרשת כיוון שזה פוגע במוניטין של האתר גם בעיני מנועי חיפוש וגם בעיני הגולשים. אתם מקבלים תעודת ssl חינם. מיקום השרת קרוב ככל שניתן למדינה בה האתר פעיל ושיש תמיכה מסביב לשעון ובזמנים טובים. יש חברות אחסון מומלצות כמו upress, hostinger, Cloudways.

14. תעודת SSL

SSL – (Secure Sockets Layer) היא טכנולוגיית אבטחה חיונית שיוצרת חיבור מוצפן ומאובטח בין שרת לדפדפן האינטרנט של המשתמש. על ידי הטמעת SSL באתר שלכם, אנו יוצרים סביבה בטוחה לחילופי מידע רגיש, ומבטיחים שהנתונים המשותפים בין האתר למבקרים יישארו חסויים ומוגנים מפני איומי סייבר פוטנציאליים. אם יש לכם חשבון ב WordPress.com, תקבלו אוטומטית SSL לאתר, אם פתחתם את האתר WordPress.org (הנפוצה יותר) או סוג אחר מערכת ניהול, ייתכן שתצטרכו לדאוג לאבטחת האתר בנפרד.

כדי להפעיל SSL באתר WordPress.org, ובמידה ואין חבילת האחסון כוללת זאת במסגרת השירות,  תוכלו להשתמש בתוספים כמו "Real Simple SSL", אשר מפשט את תהליך ההגדרה ומבטיח את החיבור המאובטח.

מעויינים בקידום מקצועי לאתר הוורדפרס שלכם? מלאו את הפרטים ואחזור אליכם

מאוהבת בקידום אתרים אורגני בגוגל, בעיקר בשל העובדה שזה עושה נפלאות לעסקים. מבחינתי כל פרויקט הוא ייחודי ואני בונה את תוכנית העבודה שלי לכל אתר אחרי מחקר יסודי של המתחרים בזירה (עוצמות וחולשות) ומחקר מילים (לא שיגרתי) מקיף לאיתור הזדמנויות שיקלעו למטרותיך. המטרה שלי היא לתרום לגדילה העסקית שלך דרך קידום אורגני ופעולות שיהפכו את האתר לבעל ערך אמיתי לגולש. מגיעה עם המון תשוקה ומסירות! ואמא לשני חברה' מהממים.

בואו נדבר על קידום האתר

דילוג לתוכן